- 0 Polubienia
- 0 / 5
- Kuchnia: polska
- 92 wyświetleń
Składniki:
- 30 dag fasolki szparagowej
- 50 dag makaronu świderki
- 2 łyżki pasty z czarnych oliwek
- oliwa
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z pastą z oliwek i dwiema łyżkami oliwy.
- Fasolkę umyj, obetnij końcówki i ugotuj na parze. Lekko posól.
- Pomidory umyj i przekrój na pół.
- Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki sałatki, przypraw bazylią, solą i pieprzem.
- W razie potrzeby, dodaj trochę oliwy.
Wskazówki:
Pastę z oliwek zrobiłam tak: oliwki zmiksowałam na gładką masę z oliwą, solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.
Mniam